Att göra och se i Helsingborg

Helsingborg är en kuststad i Skåne med cirka 112 000 invånare. Staden är känd för sin gamla stadskärna och det gamla medeltidstornet Kärnan. Helsingborg ligger även nära Danmark och det är endast 3,5 kilometer över sundet för att man ska kunna sätta ner sina fötter på dansk mark.

Sofiero: Slottet Sofiero ligger ett par kilometer från Helsingborgs centrum och dit kan du gå till fots eller åka bil/buss. Slottet är från 1860-talet och uppfördes av prins Oscar och hans hustru Sophia och ligger med utsikt över sundet mot Danmark. Missa inte ett besök i den vackra slottsträdgården när du besöker Helsingborg. Där finns även en ravin och ett vinhus med vinrankor uppe i taken.

Kärnan: Försvarstornet Kärnan byggdes på 1300-talet och är idag Helsingborgs kännemärke. För att komma upp i toppen behöver man gå 146 trappsteg upp på en ganska liten och brant trappa men högst upp i toppen är det utsikt över sundet och du kan se ända till den Danska kustlinjen.

karnan helsingborg

Tura över sundet: Om du är i Helsingborg så passa på att ”tura” över sundet till Helsingör. Det tar endast 45 minuter över och under tiden kan du shoppa billigt, äta god mat och njuta av den vackra utsikten! Tropikariet: Ett utflyktsmål för de som gillar djur. En inomhuspark som har en mängd olika exotiska djur att se. Det är olika utställningar som Madagaskar, livet i regnskogen, udda djur och hajrev.

I Helsingborg finns även fina stränder, restauranger vid havet och gamla stan som du kan gå runt i för att titta, shoppa och äta. Vid Gröningen som ligger på norra sidan av Helsingborg finns stora gröna ytor, restauranger, minigolf och lekparker. Perfekt för barnfamiljen!

PS.

Om du går i funderingar att flytta, se då till att kontakta oss för flyttstädning! ;)

DS.