Checklista flytt – 7 bra tips att tänka på när du flyttar

Det är mycket att tänka på före en flytt. Ofta kan det bli stressigt och det är lätt att glömma bort viktiga saker. Vi hjälper dig att planera din flytt genom denna enkla checklista.

  • 10 veckor innan det är dags att flytta bör du boka in en flyttfirma. Om du tänker flytta på egen hand hör dig för bland vänner och familj om de kan ställa upp och hjälpa till som bärhjälp.
  • När det återstår ca 2 månader till flytten bör du börja se över dina avtal för el, internet, sophämtning och liknande. Säg upp eller flytta dina abonnemang i god tid! Då slipper du onödiga merkostnader eller att stå utan till exempel el i din nya bostad.
  • Därefter bör du gå igenom allt som du har. Rensa ut det som du inte vill spara på eller tala med till din nya bostad. Detta kan ta betydligt längre tid än du tror och glöm inte att gå igenom ditt förråd också. Kasta, skänk bort eller sälj det du inte vill spara på.
  • Om du inte anlitar en flyttfirma behöver du köpa in flyttkartonger och sådant som behövs till packningen såsom tejp och etiketter.
  • Minst 3 veckor innan din flytt bör du sätta i gång och börja packa. Börja med att packa ner sådant du inte behöver använda varje dag som till exempel böcker, dekorationer.
  • Nu är det även dags att boka in en städfirma för flyttstädning – såvida inte du tänkt städa själv såklart. Tänk på att de allra flesta brukar flytta innan månadsskiftet och brukar beställa flyttstädning i samband med det. Den sista veckan i månaden blir därför snabbt fullbokad.
  • Om du tänker städa själv kan du börja med det när det återstår en vecka till flytt. Börja så smått med att städa av de ytor som redan står tomma exempelvis vissa skåp och lådor i kök. Lägg inte tid på att städa golv innan själva flytten är genomförd.

flytt

Tips på hur du bör packa på bästa sätt för att undvika skador under din flytt får du säkert från din flyttfirma. Vi önskar dig all lycka till med att förbereda din flytt. Välkommen att kontakta oss om du behöver boka in flyttstädning av din bostad.