Städa badrummet - bästa städtipsen för badrummet

Badrum och toalett, där är det viktigt att hålla rent! Det eftersom det är ett rum där bakterier gärna frodas. Eftersom det även ofta är en fuktig miljö, så kan det drabbas av mögel. Det är därför bra att städa badrummet, minst en gång i veckan. För att underlätta för dig själv så kan du varje gång du använt toaletten för att nummer två, se till att använda toalettborsten. Du kan även varje kväll du borstar tänderna se till att skölja ur handfatet ordentligt. Sedan, en gång per vecka kan du ge dig på resten av rummet.

badrum

Bra städprodukter att använda

Det är bra att ha ett visst antal städprodukter då du ska städa toalett och badrum. När det gäller trasor och annat, så se till att bara använda dem i badrummet och inte i övriga rum. För att städa badrummet på bra sätt är det bra att ha bland annat dessa saker:

  • Gummihandskar
  • Plastpåsar
  • Allrengöring
  • Toalettrengöring
  • fönsterputs
  • Toaborste
  • Tandborste
  • Trasor/disksvampar
  • Handduk

Självklara städhjälpmedel är även dammsugare, mopp och hink. Sedan kan du även ha nytta av ättika samt toalettpapper.

Påbörja städningen

För att kunna städa badrummet på ett bra sätt, så är det idé att först se till att plocka bort allt från golv, handfat och badkarskant. Släng tomma flaskor och toarullar. Det är vad du har plastpåsarna till. Därefter kan du spraya toalettens insida med toalettrengöring, samt dess utsida med allrengöring. Detta kan stå och dra in medan du ger dig på andra delar. Ättikan kan du använda på kakel och klinker, kranar och duschmunstycket. Det för att på smidigt sätt bli av med kalk. Spraya allrengöring i badkaret om du har ett sådant.

Använd fönsterputs på spegeln och torka rent med en trasa. En bit lakan eller gammal strumpa fungerar bra med. Efter det, spraya handfatet med allrengöring.

Börja rengöra

Nu kan du återgå till toaletten. Ha på dig gummihandskar, om du vill. Använd sedan toaborsten för att skrubba toalettens insida med. Spola sedan. Yttre delen av toaletten kan du torka av med papper eller trasa. En tandborste eller svamp är bra för svåråtkomliga ställen samt ställen som är mycket smutsiga.

Nu kan du ge dig på att torka av ättikan du sprayat på kakel och klinker. Samma sak med medlet på badkaret. Skölj sedan av allt med ljummet vatten. Sedan tar du handfatet och torkar av medlet med.

Som avslutning på städningen i badrummet, så dammsuger du samt torkar golvet med moppen. Om du har fönster, se gärna till att vädra ut badrummet. Ställ sedan tillbaka det du plockade bort.

Tänk på detta

En del av rengöringsmedlen som används för att göra rent badrummet med, de kan innehålla en hel del starka kemikalier. Se därför till att göra efter anvisningarna på etiketten, samt se även gärna till att ha på dig gummihandskar. Det är även bra att regelbundet byta ut svampar, trasor med mera och tvätta de gamla. Det så att du alltid kan städa på ett hygieniskt sätt.